اینوتکس 2024؛ از پنجره نیمهباز اکوسیستم استارتاپی تا سرمایهگذاریهای فرامرزی
دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری اینوتکس در پارک فناوری پردیس با حضور 930 استارتاپ، شرکت سرمایهگذاری و غیره برگزار شد. در این رویداد، در پنلهای مختلف چهرههای شناخته شده اکوسیستم استارتاپی و نوآوری به گفتگو پرداختند.
هشدار حمید محمدی به اکوسیستم: پنجره اکوسیستم استارتاپی در حال بسته شدن است!
حمید محمدی، همبنیانگذار دیجیکالا در رویداد اینوتکس در پنل ” وقتی نوآوری امیدآفرین میشود” هشدار داد پنجره اکوسیستم استارتاپی در حال بسته شدن است!
وی عنوان کرد با توجه به همه اتفاقاتی که در چندسال اخیر افتاده، استارتاپهای حوزه اقتصاد دیجیتال از معدود فرصتهای خروج کشور از بحرانهایی است که با آن دست به گریبان است و این پنجره فرصت در حال بسته شدن است.
محمدی توضیح داد:
“از سال 90 تا 1400 پنجره فرصتی به وجود آمد که به خوبی از آن استفاده نکردیم و حتی بعضی اوقات تیشه به ریشهاش زدیم و در حال حاضر فقط لای پنجره باز است. اکنون به افرادی نیاز داریم که با تصمیمات شجاعانه نگذارند این پنجره بسته شود.”
همبنیانگذار دیجیکالا عنوان کرد:
“امیدوارم عقل به سر کسانی که با یک سری تصمیمات نابخردانه باعث بسته شدن این پنجره میشوند، برگردد.”
وی همچنین در خصوص فعالیت شتابدهنده دیجینکست اعلام کرد از ۳۰ استارتاپی که در آنها سرمایهگذاری شده است، ۱۰ استارتاپ عملکرد خیلی خوبی داشتهاند و حدود ۱۰ الی ۱۲ استارتاپ نیز فیل شدهاند.
مدیرعامل اسنپ: گزینه “عجله دارم” بر حسب نیاز کاربران شکل گرفته بود.
محمد خلج، مدیرعامل اسنپ در پنل نمایشگاه اینوتکس عنوان نمود گزینه “عجله دارم” بر حسب نیاز کاربران شکل گرفته بود.
وی عنوان کرد بررسیهای اسنپ نشان میداد که تعداد زیادی از افراد در سفرهای خود گزینه توقف را ثبت میکردند بدون آنکه از آن استفاده کنند. این امر به این دلیل اتفاق میافتاد که با افزایش هزینه سفر، سرعت پذیرش درخواست آن سفر نیز از سوی رانندگان افزایش مییافت و سرویس عجله دارم بر اساس رفع همین نیاز کاربران شکل گرفته بود.
خلج در ادامه افزود:
“گزینه عجله دارم منطق درست و صحیحی داشت اما توسط رگولاتوری متوقف شد.”
مدیرعامل اسنپ در پایان علاوه بر سرویس عجله دارم، سرویسهای اسنپرز، اسکانو و اسنپکیو را نمونههای شکستخوردهی سرویس اسنپ اعلام کرد.
گروه انتخاب در ۱۵ استارتاپ سرمایهگذاری کرده است
آرشام شرفایی، مدیرعامل شرکت متاتک انتخاب در رویداد اینوتکس اعلام کرد گروه صنعتی انتخاب در ۱۵ استارتاپ سرمایهگذاری کرده است و این رقم تا پایان امسال به ۲۸ استارتاپ نیز خواهد رسید.
وی در ادامه عنوان نمود گروه انتخاب در رویداد بعدی، بودجه قابل توجهی را برای سرمایهگذاری در استارتاپها در نظر گرفته است.
مدیرعامل شرکت متاتک انتخاب در خصوص شکستهای این گروه مطرح کرد:
“در دورهای به سمت مارکتپلیس شدن حرکت کردیم اما این موضوع به دلیل استراتژیهای حوزه خردهفروشی پیش نرفت.”
شرفایی در خصوص پتانسیلهای بینالمللی گروه صنعتی انتخاب عنوان کرد این گروه در 20 کشور امکانات دارد و استارتاپها باید ار این پتانسیل برای ورود به بازار بینالمللی استفاده نمایند.
همچنین امیر الحاجی، مدیرعامل اسنوا ونچرز در پنل “فرآیندهای نوآوری در شرکتهای بزرگ” در رابطه با فعالیتهای فرامرزی این گروه اعلام کرد اسنوا ونچرز سرمایهگذاری در حوزه بینالمللی را آغاز کرده و در حال حاضر در یک استارتاپ در هلند سرمایهگذاری کرده است.
گلرنگ اعتقاد به آهستگی و پیوستگی دارد
علیرضا کیانپور، مدیرعامل گلرنگ سیستم در پنل اینوتکس، ضمن اشاره به این موضوع که گلرنگ اعتقاد به آهستگی و پیوستگی دارد، افزود:
“در فضای مجازی مطرح میشود که گلرنگ دارد همهچیز را میخرد و میبرد اما ما خیلی چیزها بلد نیستیم و نیاز داریم استارتاپها به ما یاد بدهند.”
وی در ادامه با انتقاد به نوع کارکرد اینگونه رویدادها عنوان کرد:
“دوره برگزاری نمایشگاه و غرفهای که یکسری بیایند و محصولاتشان را بفروشند تمام شده است. چیزی که در کشور در آن خیلی ضعف داریم مفهومی به نام CSE (Corporate-Startup Engagement) است. واقعیت این است که ما خیلی بلد نیستیم با استارتاپها حرف بزنیم؛ اگرچه خیلی تلاش کردیم و در بعضی اوقات موفقیتهایی داشتیم. حقیقتی نیز وجود دارد که استارتاپها هم خیلی خوب نمیتوانند با شرکتهای بزرگ صحبت کنند. انگار به واسطی نیاز است تا گفتگو میان این دو طرف را ایجاد کند. اگر بشود در دورههای بعدی اینوتکس فضایی را ایجاد کنیم که این گفتگو مبتنی بر تعاملات سازنده شکل بگیرد، مفید خواهد بود.”
مدیرعامل گلرنگ سیستم با اشاره به موضوع مهاجرت عنوان کرد در ایران شاید مفهوم خوشحالی (Happiness) وجود نداشته باشد اما رگههایی از امید (Hope) وجود دارد. علاوه بر آن در فضای نوآوری، فرآیند نوآوری وجود دارد اما نوآورها در حال مهاجرت هستند. کیانپور در پایان انتقال تکنولوژی معکوس به ایران را امری امکانپذیر دانست.
گلرنگ اندازه بازار صنعت سینما را دو برابر کرد
سولماز صادقنیا، مدیرعامل گلرنگ ونچرز که سابقه فعالیت 18 ساله در گروه صنعتی گلرنگ را در کارنامه خود دارد، در پنلی با عنوان “فرآیندهای نوآوری در شرکتها بزرگ” در نمایشگاه اینوتکس عنوان کرد با ورود گلرنگ به بازار سینما، اندازه بازار این صنعت دو برابر شد.
“گلرنگ رسانه” یکی از شرکتهای زیرمجموعه گروه صنعتی گلرنگ است که در سال 1391 به عنوان توزیع و تولید کننده فیلم در شبکه نمایش خانگی که وظیفه تامین و عرضه فیلمهای سینمایی و غیرسینمایی ایرانی و خارجی را بر عهده دارد، فعالیت خود را آغاز کرد.
گلرنگ به عنوان سهامدار پلتفرم فیلمنت نیز توانسته است 21.6 درصد از سهم بازار شبکه نمایش خانگی (VOD) را بر اساس گزارش تحقیقات بازار نکسلوکس، در اختیار داشته باشد.