سرنوشت سرآوا پس از خروجهای اخیر: راهی جدید یا نقطه پایان؟
سرآوا از هلدینگ هزاردستان ( بازار و دیوار) خارج شد. در مجمع عمومی سرآوا که امروز، ۱۳ آبانماه برگزار شد، سهامداران با اکثریت آرا تصمیم به خروج سرآوا از ترکیب سهامداران هلدینگ هزاردستان (کافهبازار و دیوار) گرفتند. در مرداد ماه سال جاری بود که سرآوا پس از اعلام فروش تمام سهام خود در دیجی کالا […]
سرآوا از هلدینگ هزاردستان ( بازار و دیوار) خارج شد. در مجمع عمومی سرآوا که امروز، ۱۳ آبانماه برگزار شد، سهامداران با اکثریت آرا تصمیم به خروج سرآوا از ترکیب سهامداران هلدینگ هزاردستان (کافهبازار و دیوار) گرفتند. در مرداد ماه سال جاری بود که سرآوا پس از اعلام فروش تمام سهام خود در دیجی کالا به همراه اول، خروج خود را «بزرگترین خروج اکوسیستم استارتاپی ایران» عنوان کرد. اینبار نیز سرآوا با خروج خود از بازار و دیوار، اتفاق بزرگ دیگری را در تاریخ اقتصاد دیجیتال ایران رقم زده است. شرکت سرآوا در بهار سال ۱۳۹۱ توسط سید سعید رحمانی خضری با همراهی جمعی از سرمایهگذاران داخلی تاسیس شد.
به گزارش روابط عمومی دیوار، هلدینگ هزاردستان تمامی سهام سرآوا در دیوار و بازار را خریداری کرد. در مجمع عمومی سرآوا که امروز، ۱۳ آبانماه برگزار شد، سهامداران با اکثریت آرا تصمیم به خروج سرآوا از ترکیب سهامداران هلدینگ هزاردستان (بازار و دیوار) گرفتند. هلدینگ هزاردستان، که بیشتر با نام کافهبازار شناخته میشود، شامل شرکتهایی مانند بازار (فروشگاه اپلیکیشن در ایران)، دیوار (پلتفرم نیازمندیها و آگهیهای طبقهبندیشده) و بلد (نقشه و مسیریاب فارسی) است.
در زمستان سال ۱۳۹۲، سرآوا با سرمایهگذاری اولیه در کافهبازار، که در آن زمان یکی از معدود بسترهای توزیع اپلیکیشنهای ایرانی بود، گامی مهم در اکوسیستم استارتاپی ایران برداشت. این سرمایهگذاری به شکلگیری هلدینگ هزاردستان انجامید و به دنبال آن، دیوار بهعنوان یک پلتفرم نیازمندیها و آگهیهای طبقهبندیشده راهاندازی شد و به سرعت به یکی از شناختهشدهترین برندهای آنلاین ایران تبدیل شد. با گسترش دامنه فعالیتهای هزاردستان، ارزش این هلدینگ نیز به طرز چشمگیری افزایش یافت، بهطوریکه امروزه دیوار بیش از ۸۰ درصد از ارزش کل هلدینگ هزاردستان را تشکیل میدهد. اکنون، پس از گذشت بیش از یک دهه، سرآوا تصمیم به واگذاری سهام خود در هزاردستان گرفته است؛ سهامی که طی این سالها به یکی از پربازدهترین سرمایهگذاریهای استارتاپی کشور تبدیل شده است. این معامله بازدهی خیرهکنندهای برای سرآوا به همراه خواهد داشت، بهگونهای که سود آن به ۱۰ هزار برابر ارزش اولیه ریالی (معادل ۵۴۱ برابر به دلار) رسیده است. خریدار این سهام، خود هلدینگ هزاردستان است که پیشنهاد این معامله را نیز مطرح کرده است.
سرنوشت سرآوا پس از خروجهای اخیر: راهی جدید یا نقطه پایان؟
بر اساس ارزیابی شرکت ترنج از داراییهای هلدینگ هزاردستان، ارزش این هلدینگ تا پایان سال گذشته ۳۶/۳ هزار میلیارد تومان برآورد شده است که ۱۲.۰۹ درصد از آن به سرآوا تعلق داشته است. اکنون تصمیم بر این است که این سهام با تخفیف ۳۰ درصدی و به مبلغی نزدیک به سه هزار میلیارد تومان، به موسسان هزاردستان منتقل شود. هدف سرآوا از این واگذاری، حمایت از موسسان استارتاپها، ایجاد امید در کارآفرینان جوان و فعالسازی چرخه اکوسیستم استارتاپی اعلام شده است. این معامله برای سرآوا بازدهی قابلتوجهی به همراه داشته و سود آن به ۱۰ هزار برابر ارزش اولیه ریالی (معادل ۵۴۱ برابر دلاری) رسیده است. سعید رحمانی، بنیانگذار سرآوا، در نامهای به سهامداران، تسریع بازگشت سرمایه و بهرهبرداری از این منابع به نفع سهامداران را تنها مسیر خروج از وضعیت فعلی معرفی کرده و آن را راهی برای جدایی هماهنگ و مطابق با توافقنامه سهامداران دانسته است. همچنین، دو ماه پیش سرآوا با خروج از دیجیکالا یکی از بزرگترین خروجهای این اکوسیستم را رقم زد و سال گذشته نیز از جمع سهامداران الوپیک و نوار خارج شده بود.
در مرداد ماه سال جاری، سرآوا با فروش تمامی سهام خود در دیجیکالا به همراه اول، این اقدام را «بزرگترین خروج اکوسیستم استارتاپی ایران» نامید. پس از آن، با خروج از دیوار و بازار و واگذاری سهام خود به هلدینگ مادر این دو شرکت، تحولی دیگر در اقتصاد دیجیتال کشور رقم زد.
این تحولات اخیر و خروج سرآوا از شرکتهایی نظیر دیجیکالا، دیوار، بازار، الوپیک، نوار و غیره پرسشهایی را درباره آینده سرآوا مطرح میکند: آیا این شرکت به فعالیت خود ادامه خواهد داد یا در مسیر تعطیلی قرار دارد؟ آیا سرآوا با تغییر رویکرد و استراتژیهای جدید، نقشی تازه در اکوسیستم استارتاپی ایران ایفا خواهد کرد؟
به نظر شما سرآوا چه مسیری را در پیش خواهد گرفت؟ آیا به فعالیت خود ادامه خواهد داد یا در مسیر تعطیلی قرار دارد؟
دیدگاهتان را بنویسید