×
×

 مسعود شاهمرادی، مدیرعامل و هم‌بنیانگذار «خانومی»:
از حفظ تیم تا بازتخصیص منابع؛ روایت خانومی از مدیریت بحران

  • کد نوشته: 11384
  • ۲۰ تیر ۱۴۰۴
  • 0
  • مسعود شاهمرادی، مدیرعامل خانومی، در گفت‌وگو با ایرانیان استارتاپ از تجربه عبور این پلتفرم از بحران اخیر می‌گوید؛ از افت فروش و اختلال زیرساختی تا تمرکز بر حفظ تیم و تاب‌آوری عملیاتی.
    از حفظ تیم تا بازتخصیص منابع؛ روایت خانومی از مدیریت بحران

    در روزهایی که بحران، فضای عمومی کشور و زیست دیجیتال را با اختلال مواجه کرد، بسیاری از کسب‌وکارهای آنلاین با چالش‌هایی جدی روبه‌رو شدند. در گفت‌وگویی اختصاصی با «ایرانیان استارتاپ»، مسعود شاهمرادی، مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار فروشگاه اینترنتی خانومی، از تجربه‌ مدیریت بحران در این مجموعه می‌گوید؛ از افت فروش و چالش‌های زیرساختی گرفته تا اولویت حفظ تیم و بازتخصیص منابع برای عبور از روزهای سخت.

    نوسان فروش خانومی در دل بحران

    در بازه بحران اخیر، میزان فروش فروشگاه اینترنتی خانومی چه تغییری داشت؟ آیا با کاهش یا افزایش چشمگیری مواجه شدید؟

    در روزهای اول جنگ و با قطع اینترنت، دسترسی نداشتن کاربران به شبکه‌های اجتماعی و همچنین محدودیت پیامک افت فروش قابل توجهی داشتیم. بسیاری از کاربران به‌دلیل بی‌ثباتی فضای عمومی و عدم دسترسی به کانال‌های اطلاع‌رسانی مثل اینستاگرام، خریدهای خود را متوقف کردند.

    این اتفاق، ضرورت زیرساخت‌های باثبات برای فعالیت‌های اقتصادی را دوباره یادآوری کرد.

    اکنون هم با اعلام آتش‌بس حتی بازگشت به روند قبلی زمان‌بر است و نیازمند اطمینان به ثبات و اعتماد به آینده است. هنوز هم می‌توان تبعات اقتصادی این مدت را به ویژه با نگاه به بازار سرمایه دید که باعث شده تامین مالی برای شرکت‌های استارتاپی بسیار مشکل و حتی غیرممکن شود.

    چالش‌های زیرساختی خانومی در بحران اکوسیستم آنلاین

    بحران اخیر چه آسیبی بر اکوسیستم کسب‌وکارهای آنلاین وارد کرد و از منظر زیرساختی، خانومی را با چه چالش‌هایی مواجه کرد؟

    تحولات اخیر، به‌ویژه اختلال در اینترنت، محدود سازی شبکه‌های اجتماعی و افزایش نااطمینانی عمومی، اهمیت تاب‌آوری دیجیتال در کسب‌وکارهای آنلاین را دوباره برجسته کرد.

    اصلی‌ترین پل ارتباطی کسب‌وکارهای آنلاین با مخاطبان خود اینترنت است و زمانی که این ابزار مسدود یا محدود می‌شود، پلتفرم‌های آنلاین در حالت تعلیق فرو می‌روند. این تجربه اختلال در اینترنت را قبل از این هم داشتیم و طی این سال‌ها بارها رفع اختلال‌های اینترنت حالا به هر روش و طریقی خواسته کسب‌وکارهای آنلاین بوده، اکنون هم فکر می‌کنم یکی از مهم‌ترین مواردی که رگولاتور لازم است برای سرپا ماندن کسب‌وکارهای آنلاین در شرایط بحرانی به آن توجه کند، رسیدگی به موضوع حیاتی اینترنت و پایداری ارتباطات است.

    دومین موضوعی که ما در این بحران با آن مواجه بودیم،  مدیریت عملیات و لجستیک بود که البته چالش مشترک کسب‌وکارهای آنلاین بود. اختلال در تردد شهری و جابه‌جایی نیروها، ما را به بازتخصیص منابع، اولویت‌بندی سفارش‌ها و فعال‌سازی ظرفیت‌های محلی واداشت. تجربه‌ای که نشان داد کسب‌وکارها باید به‌صورت سناریو محور برای بحران‌ها آماده باشند، اما این آمادگی بدون دسترسی به مسیرهای ارتباطی، اینترنت پایدار و امنیت عمومی قابل اتکا نیست.

    در نهایت اگر قرار است تجارت دیجیتال در ایران سهم پررنگ‌تری در رشد اقتصادی داشته باشد، زیرساخت‌ها و حمایت‌های حاکمیتی نیز باید متناسب با این رشد، توسعه یابند. در شرایط حاضر لازم است تسهیلات مشخص و حمایتی برای کسب‌وکارهای دیجیتال متضرر از بحران‌ها در دستور کار قرار گیرد، مشابه آنچه در بسیاری از کشورها برای کسب‌وکارهای استراتژیک دیده می‌شود.

    مدیریت منابع انسانی خانومی زیر فشار بحران

    در شرایط پرتنش اخیر، چه اقداماتی برای حفظ روحیه و انگیزه کارکنان انجام دادید؟ آیا طی این مدت، تصمیم یا برنامه‌ی بلندمدتی برای تعدیل نیرو در دستور کار قرار گرفت؟

    اولویت اول ما در این دوره، حفظ امنیت روانی و انگیزه تیم بود. با ارتباط شفاف، ایجاد فضاهای گفت‌وگو، و امکان دورکاری از همان روزهای ابتدایی شروع این بحران، تلاش کردیم فشارهای بیرونی را کاهش دهیم. نه‌تنها برنامه‌ای برای تعدیل نیرو وجود نداشت، بلکه سعی کردیم حس مسئولیت جمعی را تقویت کنیم.

    درک این نکته برایمان کلیدی بود که بازسازی و دوام برند، بدون همراهی نیروی انسانی ممکن نیست. در حال حاضر همراه با دیگر شرکت‌های اکوسیستم در تلاش برای هم‌افزایی برای «بقای مشترک» هستیم. باید تلاش کنیم تا با برنامه استراتژیک، استفاده درست از نیروها و منابع این شرایط را در کنار هم پشت سر بگذاریم.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *