» اخبار استارتاپی » ایران در تولید علم هوش مصنوعی در رتبه هفدهم قرار دارد
اخبار استارتاپی

ایران در تولید علم هوش مصنوعی در رتبه هفدهم قرار دارد

مهر ۲۶, ۱۴۰۳ 50

صادق خانی علی‌اکبری، رئیس شورای تخصصی هوش مصنوعی، اعلام کرد که ایران در زمینه تولید علم هوش مصنوعی در مقام هفدهم جهانی قرار دارد، در حالی که در توسعه کاربردهای عملی این فناوری، رتبه‌اش بین ۷۰ تا ۹۰ است.

وی در حاشیه بازدید از یک استارت‌آپ فعال در حوزه آموزش و کاربرد هوش مصنوعی، تصریح کرد: «فناوری‌هایی که می‌توانند بر سبک زندگی انسان‌ها تأثیرگذار باشند، نیازمند استقبال جدی از سوی ما هستند. شناخت نحوه ایجاد و به کارگیری هوش مصنوعی به ما کمک خواهد کرد تا زندگی خود را با تحولات جدید سازگار کنیم.»

خانی علی‌اکبری با تأکید بر اینکه رتبه هفدهم ایران در تولید علم هوش مصنوعی نتیجه تلاش‌های نخبگان و دانشگاه‌هاست، خاطرنشان کرد که در بخش توسعه کاربردهای این علم، کشور به رتبه‌های پایین‌تری دست یافته است. به اعتقاد وی، این موضوع نشان‌دهنده کاستی‌های جدی در حمایت‌های دولتی است.

این مقام مسئول همچنین با انتقاد از فقدان زیرساخت‌های مناسب برای توسعه هوش مصنوعی، از مجلس شورای اسلامی خواست که به تدوین قوانین مرتبط با داده‌ها بپردازد و گفت: «دولت باید علاوه بر فراهم کردن زیرساخت‌های فنی مانند اینترنت پرسرعت و پروژه‌های فیبر نوری، اقدامات مؤثری برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های هوش مصنوعی انجام دهد.»

خانی علی‌اکبری آموزش را به عنوان یکی از مهم‌ترین سرمایه‌گذاری‌ها در فرهنگ کشور معرفی کرد و ادامه داد: «برای دستیابی به سبک زندگی مدرن و احساس فناوری در زندگی و کسب‌وکار، ضروری است که به مردم نحوه استفاده از هوش مصنوعی و کاربردهای آن در زندگی روزمره آموزش دهیم. در غیر این صورت، مدیرانی که با تفکر سنتی به مسائل می‌نگرند، قادر به مدیریت تحول دیجیتال نخواهند بود.»

وی در ادامه به تأثیر هوش مصنوعی بر صنعت اشاره کرد و گفت: «هوش مصنوعی می‌تواند بهره‌وری و کیفیت خدمات به مشتریان را تا ۴۰ درصد افزایش دهد و فرصتی بی‌نظیر برای رشد صنعت و توسعه اقتصاد دیجیتال فراهم آورد.»

رئیس شورای تخصصی هوش مصنوعی به انتقاد از روند فیلترینگ در کشور پرداخت و افزود: «ادامه این روند به اکوسیستم دیجیتال کشور آسیب جدی وارد کرده است. فیلترینگ نه تنها باعث افزایش بدافزارها و ویروس‌ها می‌شود، بلکه مانع پیشرفت هوش مصنوعی و فضای دیجیتال خواهد شد. برای پیشرفت در این حوزه، باید دیدگاه‌های امنیتی و فیلترینگی را کنار بگذاریم.»

مجید تجن جاری، مدیر این استارت‌آپ نیز در این مراسم بر لزوم به‌روزرسانی آموزش‌های هوش مصنوعی در مدارس و دانشگاه‌ها تأکید کرد و گفت: «تحولات هوش مصنوعی به قدری سریع اتفاق می‌افتد که برخی از تغییرات فقط در عرض یک هفته رخ می‌دهند. برای جلوگیری از عقب‌ماندگی در مقایسه با پیشرفت‌های جهانی، باید آموزش‌های خود را با آخرین داده‌ها و روش‌های روز دنیا هماهنگ کنیم.»

وی همچنین با انتقاد از وضعیت آموزشی کنونی افزود: «متأسفانه در برخی دانشگاه‌ها هنوز از داده‌های مربوط به یک دهه پیش استفاده می‌شود. اگرچه این داده‌ها می‌توانند برای مبانی علمی مفید باشند، اما نبود مدرسان به‌روز، مشکلات جدی برای نظام آموزشی کشور ایجاد کرده است.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×