×
×

تبلیغ رمزارز در رسانه‌ها و فضای مجازی ممنوع شد

  • کد نوشته: 11701
  • ۳۰ تیر ۱۴۰۴
  • 0
  • طبق مصوبه جدید شورای عالی فضای مجازی، هرگونه تبلیغ یا تشویق به خرید رمزارز در رسانه‌ها و فضای مجازی ممنوع شد.
    تبلیغ رمزارز در رسانه‌ها و فضای مجازی ممنوع شد

    مصوبه بهمن‌ماه ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی، که به ضوابط تبلیغات رمزدارایی‌ها می‌پردازد، در چهارم تیر ۱۴۰۴ به دستگاه‌های ذی‌ربط ابلاغ شده است. این مصوبه، که در یکصد و شصتمین جلسه کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور تصویب شد، هرگونه تبلیغ یا تشویق به خرید رمزدارایی را در رسانه‌ها و فضای مجازی ممنوع اعلام می‌کند.

    بر اساس ماده (۱)، تنها ارائه‌دهندگان خدمات رمزدارایی که مجوز لازم را از تنظیم‌گران بخشی دریافت کرده‌اند، مجاز به معرفی و تبلیغ رمزدارایی‌ها در درگاه اینترنتی رسمی خود و با رعایت الزامات مصوبه هستند. همچنین تبلیغ رمزدارایی‌هایی با کاربرد اوراق بهادار و تأمین مالی تولید منوط به اخذ مجوز است.

    در تبصره (۱) تاکید شده «هرگونه تبلیغ، تشویق و پیشنهاد سرمایه‌گذاری در رمزدارایی‌ها خارج از موارد ماده (۱)، در تمامی رسانه‌ها و فضای مجازی ممنوع است» و این ممنوعیت تا زمان اجرای ماده ۸ ادامه دارد.

    ماده (۲) الزامات تبلیغ رمزدارایی‌ها را مشخص می‌کند و نظارت را به وزارت ارشاد و تنظیم‌گران بخشی واگذار کرده است. از جمله الزامات: استفاده از زبان ساده، درج لینک کامل اطلاعات، اخطار شفاف مخاطرات سرمایه‌گذاری، پرهیز از وعده سود ثابت یا رشد قیمت و ممنوعیت تبلیغ معاملات اهرمی ذکر شده است.

    مطابق این مصوبه، تبلیغات رمزدارایی‌ها در رسانه‌های محیطی و مجازی – از مطبوعات و خبرگزاری‌ها تا رسانه ملی و نمایش خانگی – ممنوع است مگر با مجوز تنظیم‌گر مربوطه.

    همچنین ماده (۴) وزارت ارشاد و صداوسیما را مکلف کرده ظرف سه ماه برنامه‌هایی برای آگاهی‌بخشی عمومی نسبت به مخاطرات و منافع رمزدارایی‌ها تهیه کنند.

    طبق ماده (۶)، تبلیغ فعالیت‌هایی مانند «کار در منزل»، «کار در صرافی ارز دیجیتال»، یا خرید و فروش حساب‌های کاربری صرافی‌ها ممنوع است، اما آگهی استخدام برای سکوهای مجاز با احراز هویت کسب‌وکار مجاز خواهد بود.

    براساس ماده (۷) هرگونه تبلیغ و تشویق به سرمایه‌گذاری در استخراج رمزدارایی از جمله استخراج ابری و تبلیغ خرید و فروش دستگاه استخراج ممنوع است.

    در نهایت، ماده (۸) کمیته تخصصی رمزدارایی‌ها را مکلف کرده ظرف شش ماه بر اساس بازخوردها، به‌روزرسانی مصوبه را انجام دهد و تنظیم‌گران بخشی نیز مکلفند مقررات محرومیت متخلفان و خودداری از صدور یا تمدید مجوز برای آن‌ها را تدوین کنند.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *