×
×

به گزارش انجمن تجارت الکترونیک
تحلیل وضعیت بحرانی اینترنت ایران؛ اختلال، کندی و محدودیت‌ها

  • کد نوشته: 8090
  • ۲۷ دی ۱۴۰۳
  • 0
  • اینترنت ایران با سه ویژگی "کند"، "پر اختلال" (امتیاز ۹۱ از ۱۰۰ کشور) و "محدود" (رتبه ۹۹ از ۱۰۰ کشور) شناخته می‌شود
    تحلیل وضعیت بحرانی اینترنت ایران؛ اختلال، کندی و محدودیت‌ها

    انجمن تجارت الکترونیک تهران در گزارشی با عنوان «کیفیت اینترنت در ایران» به بررسی مشکلات اینترنت کشور پرداخته است. طبق این گزارش، ترکیب سیاست‌های محدودکننده داخلی، تحریم‌های خارجی و مشکلات گسترده در شبکه Access باعث شده است که اینترنت ایران همچنان با سه ویژگی “کند”، “پر اختلال” (امتیاز ۹۱ از ۱۰۰ کشور) و “محدود” (رتبه ۹۹ از ۱۰۰ کشور) شناخته شود. به گزارش این انجمن، در مجموع بر اساس این داده‌ها، جایگاه اینترنت ایران ۹۵ از ۱۰۰ کشور را نشان می‌دهد.

    بر اساس این گزارش، هشدارهای مکرر متخصصان و مراکز علمی درباره آسیب‌های جبران‌ناپذیر وضعیت اینترنت ایران اکنون در صحبت‌های برخی مسئولان و بدنه دولت نیز منعکس شده است. پیش‌تر، استفاده ۸۴ درصدی کاربران ایرانی از فیلترشکن‌ها موردتوجه بود؛ اما این گزارش نشان می‌دهد که رشد سریع استفاده از اینترنت ماهواره‌ای، مانند استارلینک، به‌عنوان یک جایگزین قابل‌توجه در حال افزایش است و تعداد کاربران آن از چند ده‌هزار نفر عبور کرده است.

    به گزارش انجمن تجارت الکترونیک تهران، اگر کیفیت اینترنت ایران متحول نشود، تغییرات اساسی در عرصه ارتباطات اجتناب‌ناپذیر خواهد بود. این گزارش تأکید می‌کند که سیاست‌گذاران باید بپذیرند که دوره اعمال محدودیت‌های شدید بر فناوری به پایان رسیده و این محدودیت‌ها تنها باعث گسترش راهکارهای جایگزین شده است.

    مقایسه کیفیتاینترنت ایران با ترکیه و امارات؛

    بر اساس گزارش انجمن تجارت الکترونیک تهران، کیفیت اتصال اینترنت در ایران در مقایسه با کشورهای منطقه مانند ترکیه و امارات فاصله قابل‌توجهی دارد. این بررسی بر اساس شاخص Density اینترنت 4G در دو بخش خدمات تاکسی آنلاین و خرده‌فروشی آنلاین انجام شده است.

    دیجی‌کالا و Trendyol: شکاف ۱۶ درصدی!
    اسنپ و تپسی در برابر Careem: شکاف ۱۵ درصدی!

    طبق این گزارش، تنها ۷۷ درصد کاربران ایرانی توانسته‌اند با کیفیت اینترنت 4G Density به خدمات تاکسی‌های آنلاین مانند اسنپ و تپسی دسترسی پیدا کنند، درحالی‌که کاربران اماراتی با کیفیت ۹۲ درصد به Careem، سرویس تاکسی آنلاین این کشور، متصل شده‌اند. همچنین، در بخش خرده‌فروشی آنلاین، ۸۱ درصد کاربران ایرانی با کیفیت 4G Density به دیجی‌کالا دسترسی داشته‌اند، درحالی‌که سرویس مشابه در ترکیه (Trendylol) با کیفیت ۹۷ درصد در دسترس بوده است.

    به گزارش این انجمن، این تفاوت‌ها نشان‌دهنده تأثیر منفی کیفیت پایین اینترنت در ایران بر تجربه کاربران است. با این حال، در این بررسی عملکرد کسب‌وکارها مستقیماً ارزیابی نشده و تمرکز اصلی بر کیفیت اتصال اینترنت بوده است.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *