×
×

روایت بابک سهرابی از روزهای بحرانی جاجیگا؛ همدلی میزبانان و کاهش هزینه اقامت در شرایط جنگی

  • کد نوشته: 11147
  • ۱۰ تیر ۱۴۰۴
  • 0
  • در این گفت‌وگو مدیرعامل «جاجیگا» از روزهای دشوار آغاز جنگ، موج لغو رزروها، همراهی میزبانان و راه‌اندازی اسکان اضطراری گفت. او تاکید می‌کند که کاهش هزینه‌ اقامت در این شرایط، برخلاف تصور عمومی، یکی از نتایج همدلی میزبانان و انعطاف موجود در ذات پلتفرم بوده است.
    روایت بابک سهرابی از روزهای بحرانی جاجیگا؛ همدلی میزبانان و کاهش هزینه اقامت در شرایط جنگی

    در گفت‌وگوی اختصاصی با «ایرانیان استارتاپ»، بابک سهرابی، مدیرعامل «جاجیگا» از روزهای دشوار آغاز جنگ، موج لغو رزروها، همراهی میزبانان و راه‌اندازی اسکان اضطراری گفت. او تاکید می‌کند که کاهش هزینه‌ اقامت در این شرایط، برخلاف تصور عمومی، یکی از نتایج همدلی میزبانان و انعطاف موجود در ذات پلتفرم بوده است. به‌گفته سهرابی، حملات از روز جمعه شروع شد و بلافاصله موج سنگینی از لغو رزروها به راه افتاد. او گفت: «اولین اتفاقی که افتاد، حجم زیادی از لغو رزروها بود که عکس‌العمل طبیعی مردم بود. عملاً ظرف چند روز، چند هزار لغو رزرو انجام شد.»

    موج لغوها پس از آغاز حملات

    به‌ گفته سهرابی، حملات از روز جمعه شروع شد و بلافاصله موج سنگینی از لغو رزروها به راه افتاد. او گفت: «اولین اتفاقی که افتاد، حجم زیادی از لغو رزروها بود که عکس‌العمل طبیعی مردم بود. عملاً ظرف چند روز، چند هزار لغو رزرو انجام شد.»

    اعلام فورس‌ماژور از سوی جاجیگا؛ پیش‌دستی بر وزارت گردشگری

    سهرابی تأکید کرد که در روزهای ابتدایی، هیچ نهاد مسئولی فورس‌ماژور جنگی را اعلام نکرد: «وزارت گردشگری هم اعلامی نکرده بود و ما خودمان از روز دوم، فورس‌ماژور را اعلام کردیم چون اعتراضات مردم زیاد شده بود و رسماً این موضوع را از ما می‌دیدند که پول‌ها را عودت نمی‌دهیم. بنابراین با استناد به قوانین و مقررات سایت، با وجود ریسک بالا، ضمن اطلاع‌رسانی به میزبان‌ها و جلب همکاری آنها، تمام مبالغ را بدون کسر کارمزد عودت دادیم.»

    فشار همزمان لغوها، هجوم رزروها و اختلالات بانکی

    او ادامه داد: «روز چهارم تازه وزارت گردشگری فورس‌ماژور را اعلام کرد، اما ما از روز دوم درگیر لغو حجم زیادی از رزروها شده بودیم. کارمزد سایت هم به همراه مبالغ اجاره عودت شد و میزبان‌ها و پلتفرم عملا متضرر می‌شدند. هم‌زمان با این جریان، با اختلالات متعدد بانکی و پیامکی هم روبه‌رو بودیم. حجم زیادی واریزی انجام دادیم که برخی از آن‌ها به دلیل اختلالات بانکی به حساب کاربران نمی‌نشست و خود موجب نگرانی و ناراحتی کاربران میشد. از سوی دیگر به تدریج با حاد شدن شرایط در تهران موج دیگری آغاز شد که این‌بار برای خروج از تهران اقدام به رزرو در جاجیگا می کردند.»

    قطعی اینترنت و چالش‌های فنی

    «قطع شدن اینترنت بین‌المللی هم باعث شد نرم‌افزارها قابل آپدیت نباشند. یعنی عملا دست تیم فنی سامانه‌ها را با این اقدام بسته بودند و هیچ تغییری در سایت قابل پیاده‌سازی نبود. ما «طرح اسکان اضطراری» را هم بدون امکان تغییر در نرم‌افزار و با گزینه های موجود راه‌اندازی کردیم. بالا نگه داشتن سرویس‌ها و ادامه دادن کار در این شرایط بسیار سخت بود.»

    فداکاری تیم پشتیبانی

    «نفرات تیم پشتیبانی تلاش ستودنی برای حمایت از کاربران سایت به خرج دادند ولی از اونجا که هرلحظه اختلال جدیدی در سیستم بانکی، شبکه پیامکی یا اینترنت و غیره رخ می‌داد شرایط به شکلی نبود که فقط تیم پشتیبانی بتواند به تنهایی آن را پوشش دهد، برای پشتیبانی طرح اسکان اضطراری از تیم‌های دیگر مثل تیم مارکتینگ کمک گرفتیم، حتی خود من هم در مواقعی به کمک آنها میرفتم.»

    همراهی میزبانان با بازگشت کامل پول‌ها

    «همان‌طور که گفتم، اعلام فورس‌ماژور و عودت مبالغ رزرو مردم را جاجیگا از روز دوم اجرا کرد. درک و پذیرش این شرایط از جانب میزبانان شایسته تقدیر است و این نتیجه اعتمادی‌ست که طی سال‌ها تعهد دوجانبه بین میزبان‌ها و پلتفرم ایجاد شده است. اکثریت قریب‌ به اتفاق میزبانان، بالای ۹۹ درصد، با این روال موافقت کردند.»

    کاهش هزینه اقامت بعد از شروع جنگ

    سهرابی به نکته‌ای اشاره می‌کند که کمتر به آن توجه شده است: «همه‌جا گفته شد که هزینه اقامتگاه‌ها بسیار گران شده، اما تعداد اقامتگاه هایی که اقدام به افزایش اجاره می‌کردند معدود بود و عملا اعداد چیز دیگری را نشان می‌دهند. طبق آمار، در هفته قبل از شروع شرایط جنگی، میانگین هزینه یک «نفر، شب، اقامت» حدود 760 هزار تومان بود، در حالی که این عدد در رزروهایی که پس از شروع شرایط جنگی انجام شدند، به زیر 680 هزار تومان رسید.».

    او افزود: «مردم به‌دنبال امنیت بودند، نه تفریح. نوع اقامتگاه‌ها نسبتا ارزان‌تر انتخاب می‌شد، مدت رزروها طولانی‌تر شد و تعداد مهمان‌ها بالاتر رفت، و اکثر میزبانان نرخ را ثابت نگه داشتند و یا حتی کاهش دادند.»

    برخورد با اقامتگاه‌های گران‌فروش

    «تعداد اقامتگاه‌هایی که قیمت‌شان غیرمنطقی بود بسیار کم بود. از ۲۶ هزار اقامتگاه فعال در جاجیگا، شاید کمتر از ۱۰۰ اقامتگاه را به علت افزایش نرخ نامتعارف بستیم.»

    اسکان اضطراری با تخفیف ۶۰ درصدی

    سهرابی با اشاره به راه‌اندازی طرح اسکان اضطراری گفت: «ما در روزهای پایانی بحران طرح اسکان اضطراری را راه انداختیم. شرط حضور در این طرح ارائه اسکان رایگان یا با تخفیف حداقل ۶۰ درصدی از سوی میزبانان بود و البته کارمزد جاجیگا هم صفر شد. بسیاری از میزبانان با اینکه درآمدشان از این راه بود در طرح شرکت کردند و باوجود اینکه این هزینه در بسیاری از موارد تنها کفاف آب و برق و گازشان را می‌داد تا پایان شرایط جنگی با این تخفیف به مردم اقامت دادند.»

    او افزود: «خیلی از میزبانان چه در طرح جاجیگا و چه خارج از آن، تقویم خود را بستند تا به مسافرینی که به دلیل شرایط جنگی راهی سفر شده بودند اسکان دهند.»

    پشتیبانی، امید در دل بحران

    سهرابی در پایان از تجربه‌هایی گفت که از دل این بحران به یادگار مانده: «پیام‌های زیادی از کاربران داشتیم. فردی از عودت کامل مبالغ، اظهار خشنودی می‌کرد، دیگری قدردان همکار پشتیبانی ما بود که وقتی نیمه شب با خانواده در جاده مانده و از یافتن اقامتگاه ناامید شده بود، به او دلگرمی داده بود که «نگران نباش، نمی‌گذارم بی‌جا بمانی!»

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *