×
×

گزارش تحلیلی اختلال‌ها، محدودیت‌ها و سرعت اینترنت در ایران

  • کد نوشته: 7995
  • ۲۷ دی ۱۴۰۳
  • 0
  • ایران در رتبه ۹۵ از میان ۱۲۱ کشور در شاخص کیفیت زندگی دیجیتال قرار دارد بر اساس گزارش تحلیلی کیفیت اینترنت در ایران که در زمستان ۱۴۰۳ توسط انجمن تجارت الکترونیک منتشر شده، ایران در شاخص جهانی کیفیت زندگی دیجیتال (Digital Quality of Life) در رتبه ۹۵ از ۱۲۱ کشور جهان قرار گرفته است. این […]

    گزارش تحلیلی اختلال‌ها، محدودیت‌ها و سرعت اینترنت در ایران

    ایران در رتبه ۹۵ از میان ۱۲۱ کشور در شاخص کیفیت زندگی دیجیتال قرار دارد

    بر اساس گزارش تحلیلی کیفیت اینترنت در ایران که در زمستان ۱۴۰۳ توسط انجمن تجارت الکترونیک منتشر شده، ایران در شاخص جهانی کیفیت زندگی دیجیتال (Digital Quality of Life) در رتبه ۹۵ از ۱۲۱ کشور جهان قرار گرفته است. این شاخص که سالانه توسط Surfshark محاسبه می‌شود، تجربه آنلاین کاربران در کشورهای مختلف را با توجه به معیارهایی نظیر به‌صرفه‌بودن اینترنت، کیفیت اینترنت، زیرساخت‌های الکترونیکی، امنیت و دولت الکترونیک ارزیابی می‌کند.
    به گزارش انجمن تجارت الکترونیک، شاخص دسترسی به اینترنت، میزان زمان کار کردن برای دست‌یافتن به ارزان‌ترین اینترنت در کشورها وزن‌دهی شده است. همچنین در شاخص کیفیت اینترنت، عواملی نظیر سرعت، پهنای باند و کیفیت کلی خدمات اینترنتی تحلیل شده‌اند.

    طبق این گزارش، کشورهای فرانسه، فنلاند و دانمارک به‌ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را در شاخص کیفیت زندگی دیجیتال کسب کرده‌اند. در مقابل، ایران در رتبه ۹۵ قرار گرفته است که پس از کشورهایی مانند پاکستان و نپال و بالاتر از کشورهایی نظیر غنا و لائوس جای دارد. این رتبه نشان‌دهنده چالش‌های جدی ایران در حوزه کیفیت و دسترسی به اینترنت است.

    هر ثانیه تأخیر اینترنتی، می‌تواند نرخ تبدیل خرده‌فروشی‌های آنلاین را تا ۷٪ کاهش دهد!

    بر اساس گزارش تحلیلی کیفیت اینترنت در ایران که در زمستان ۱۴۰۳ توسط انجمن تجارت الکترونیک منتشر شده است، فیلترینگ و اختلالات اینترنتی ناشی از عدم سازگاری با پروتکل HTTP/3، خسارت‌های سنگینی به خرده‌فروشی‌های آنلاین وارد می‌کند.

    این گزارش نشان می‌دهد که تأخیر در بارگذاری صفحات وب به‌طور مستقیم بر نرخ تبدیل کاربران تأثیر می‌گذارد. به گفته این انجمن، هر ثانیه تأخیر در بارگذاری می‌تواند نرخ تبدیل را تا ۷٪ کاهش دهد. تأخیر ۱ ثانیه‌ای در بازه ۱.۵ تا ۲.۵ ثانیه، حتی ممکن است کاهش نرخ تبدیل حدود ۱۵٪ تا ۲۰٪ را به همراه داشته باشد. برای یک خرده‌فروشی فرضی با درآمد روزانه ۱۰ میلیارد تومان، این کاهش ۱۵ درصدی معادل ۱.۵ میلیارد تومان زیان روزانه خواهد بود.

    انجمن تجارت الکترونیک تأکید می‌کند که استفاده از پروتکل HTTP/3 می‌تواند زمان بارگذاری صفحات را ۱ ثانیه کاهش دهد و نرخ تبدیل را تا ۲۰٪ افزایش دهد. این بهبود می‌تواند درآمد روزانه یک خرده‌فروشی را از ۱۰ میلیارد تومان به ۱۲ میلیارد تومان برساند. همچنین، بهبود سرعت بارگذاری صفحات نه‌تنها تجربه کاربری را ارتقا می‌دهد، بلکه موجب بهبود رتبه در نتایج موتور جستجوی گوگل و افزایش ترافیک ارگانیک می‌شود که به کاهش وابستگی به تبلیغات پولی منجر خواهد شد.

    طبق این گزارش، اختلالات اینترنتی در یک سال، خسارتی معادل ۷۳۰ میلیارد تومان به یک خرده‌فروشی آنلاین فرضی وارد می‌کند. این رقم نشان‌دهنده اثرات مخرب اختلالات اینترنتی بر اقتصاد دیجیتال ایران است.

     ایران در زمره بدترین کشورها در دسترسی آزاد به اینترنت است!

    به گزارش انجمن تجارت الکترونیک، شبکه‌های اجتماعی نظیر توییتر، اینستاگرام، تلگرام، فیسبوک، یوتیوب و توییچ همچنان در ایران با محدودیت‌های فیلترینگ مواجه‌اند. این محدودیت‌ها، ایران را در کنار چین و ترکمنستان در میان کشورهایی با بیشترین محدودیت بر شبکه‌های اجتماعی قرار داده است.

    بر اساس آمارهای Surfshark در نیمه نخست سال جاری میلادی، ایران یکی از کشورهایی است که بدترین وضعیت دسترسی آزادانه به شبکه‌های اجتماعی را تجربه می‌کند. این تحلیل که با داده‌های پایگاه OONI (پروژه نظارت بر اختلالات اینترنتی) تهیه شده، تأکید می‌کند محدودیت‌های اعمال‌شده بر کاربران ایرانی برای دسترسی به پلتفرم‌های اطلاع‌رسانی جمعی، در کنار چین، از بالاترین سطح برخوردار است.

    در این میان، هفته دوم دی‌ماه ۱۴۰۳ شاهد تغییری بود؛ شبکه اجتماعی واتساپ از فیلترینگ خارج شد و دسترسی آزادانه کاربران ایرانی به این پیام‌رسان فراهم شد.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *