×
×

سبحان فروغی، مدیرعامل تپسل: مبلغ پیشنهادی کافه بازار برای فروش سهام ۲۵ میلیون دلار بود

  • کد نوشته: 9633
  • ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • 0
  • تپسل، پلتفرم پیشرو تبلیغات دیجیتال، با پیشنهادی ۵۰ درصد بالاتر از بودجه اولیه خود، موفق به خرید سهام کافه‌بازار، بزرگ‌ترین اپ‌استور ایرانی شد؛ معامله‌ای که می‌تواند فصل تازه‌ای در اکوسیستم فناوری ایران رقم بزند سبحان فروغی، مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار تپسل در گفت‌وگو با سهیل علوی در پادکست طبقه 16، اعلام کرد که این شرکت با […]

    سبحان فروغی، مدیرعامل تپسل: مبلغ پیشنهادی کافه بازار برای فروش سهام ۲۵ میلیون دلار بود

    تپسل، پلتفرم پیشرو تبلیغات دیجیتال، با پیشنهادی ۵۰ درصد بالاتر از بودجه اولیه خود، موفق به خرید سهام کافه‌بازار، بزرگ‌ترین اپ‌استور ایرانی شد؛ معامله‌ای که می‌تواند فصل تازه‌ای در اکوسیستم فناوری ایران رقم بزند

    سبحان فروغی، مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار تپسل در گفت‌وگو با سهیل علوی در پادکست طبقه 16، اعلام کرد که این شرکت با پیشنهادی ۵۰ درصد بالاتر از بودجه اولیه‌اش، موفق به خرید سهام کافه‌بازار، بزرگ‌ترین اپ‌استور ایرانی شد. این معامله در شرایطی نهایی شد که شرکت‌هایی نظیر صباایده و یکتانت نیز از جدی‌ترین رقبا در فرآیند خرید بودند.

    فروغی با اشاره بر عدد پیشنهادی از سوی کافه بازار گفت: «پیشنهاد کافه بازار برای خرید سهام آن حدود ۲ هزار میلیارد تومان (معادل ۲۵ میلیون دلار با نرخ ارز ۸۰ هزار تومانی) بود. این رقم نسبت به پیشنهاد اولیه تپسل، حدود ۱.۵ برابر افزایش یافت»

    فروغی تاکید کرد که این افزایش عدد در طول زمان به دلیل ارزیابی دقیق دارایی‌های فعلی کافه‌بازار و تحلیل پتانسیل آینده آن از جانب ما بوده است.

    جذاب‌ترین بخش این معامله اما به سرعت و شیوه انجام آن بازمی‌گردد. به گفته فروغی، مذاکره اولیه میان تپسل و تیم کافه‌بازار تنها در یک جلسه برگزار شد؛ در حالی که شهاب خدابخش، مدیرعامل کافه‌بازار، عنوان کرده بود که سایر متقاضیان خرید برای رسیدن به توافق، بین ۲۰ تا ۳۰ جلسه برگزار کرده بودند. البته این روند پس از آن به گفت‌وگوهای تکمیلی با تیم هزاردستان و حسام آرمندهی، مدیرعامل این مجموعه، منتهی شد تا در نهایت توافق نهایی شکل گیرد.

    فروغی در ادامه با اشاره به معیار اصلی تپسل برای ورود به این سرمایه‌گذاری گفت: «ما در تپسل همواره تیم را معیار اصلی تصمیم‌گیری می‌دانیم؛ برای ما شیمی تیم، باور مشترک و هم‌راستایی چشم‌اندازها بسیار مهم‌ است.»

    این خرید در حالی نهایی شد که شرکت‌هایی چون صباایده و یکتانت نیز در رقابت جدی برای خرید سهام کافه‌بازار بودند. فروغی درباره فضای رقابتی این واگذاری گفت: «برخی رقبا تلاش داشتند با تبلیغات رسانه‌ای، ارزش سرمایه‌گذاری را با استناد به احتمال رفع فیلتر گوگل‌پلی پایین نشان دهند، اما در عمل، تا آخرین لحظه از تلاش برای تملک بازار دست نکشیدند.»

    او همچنین به تأثیرات این واگذاری در چشم‌انداز کلان اکوسیستم فناوری ایران پرداخت و گفت: «با زمزمه‌های ورود کافه‌بازار، تپسل و دیجی‌کالا به بورس و IPO شدن این شرکت‌ها، شاهد یک پوست‌اندازی جدی در اکوسیستم استارتاپی هستیم. نقش سنتی وی‌سی‌ها (VC) در حال کمرنگ شدن است و کمپانی‌های بزرگ با سرمایه‌گذاری هدفمند، اکنون بازیگران تعیین‌کننده توسعه تکنولوژی و روندهای آتی بازار هستند.»

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *