رئیس هیئتمدیره هلدینگ هزاردستان:مقصر سقوط بازار سرمایه، جنگ نیست؛ سیاستگذار است
حسام آرمندهی، رئیس هیئتمدیره هلدینگ هزاردستان، در یادداشتی صریح در صفحه لینکدین خود با انتقاد از وضعیت کنونی بازار سرمایه، عملکرد دولت، حاکمیت، سازمان بورس و شرکتهای بورسی را در بحران اخیر مقصر دانست و نوشت در اخبار صحبتهایی درباره هجوم مردم به ساختمان بورس مطرح شده که تکذیب شده است. تفاوتی ندارد؛ رفتار اقتصادی مردم بیانگر اعتراض و بیاعتمادی آنها به بورس است.
بیاعتمادی عمومی به بورس؛ نتیجه سیاستهای غلط و دامنههای محدود
او با اشاره به ضرر میلیاردی خود در صندوقهای سهامی طی ماههای اخیر نوشت: «به عنوان فردی که صدایم تا حدی شنیده میشود و در سال اخیر، بهویژه ماههای اخیر، متحمل ضررهای سنگینی از سرمایهگذاری در صندوقهای سهامی شدهام، لازم میدانم بگویم که مقصر اصلی را نه جنگ، بلکه دولت، حاکمیت، سازمان بورس، شرکت بورس و فرابورس میدانم.»
آرمندهی سپس بهتفصیل دلایل خود را شرح داد و در بند اول نوشت: «تعطیلیهای مکرر بازار سرمایه و اعمال دامنههای نوسان غیرمنطقی که حتی صندوقهای اهرمی را ـ که بهمنظور نوسان بیشتر طراحی شدهاند ـ درگیر کرده، موجب شده است اصل سرمایه مردم از دسترس آنها خارج شود. این تصمیمها بهقدری غیرعقلانی است که اگر فردی به نصف داراییاش نیز رضایت دهد، باید هفتهها در صف فروش منتظر بماند. بهنام حفظ ارزش دارایی، سرمایه مردم در زمان نیاز، مسدود شده است.»
در بند دوم یادداشت، به انتقاد از سیاستهای سختگیرانه در ارزشگذاری و رد صلاحیتها پرداخت و نوشت: «سیاستگذاریهای نادرست و دخالتهای امنیتی در فرآیند ارزشگذاری و رد صلاحیت مدیران و سهامداران ـ که بهبهانه حمایت از خریداران انجام میشود ـ موجب از بین رفتن جذابیت بورس برای ورود شرکتهای فناور و معتبر شده است. در نتیجه، در نبود عرضههای اولیه جذاب، فرصتی برای بهبود شرایط اقتصادِ رو به افول از طریق بازار سرمایه باقی نمانده است.»
رانت اطلاعاتی، نبود عرضه اولیه و دخالتهای امنیتی؛ موانع اصلاح بازار سرمایه
او در بخش سوم از وجود رانت در صفهای فروش و دسترسی به اطلاعات گلایه کرد و تأکید کرد: «بهنظر میرسد در صفهای فروش و دسترسی به اطلاعات، رانتهای عجیبی وجود دارد؛ بهگونهای که برندگان آن مشخص و بازندگان آن مردم عادی هستند.»
در بند چهارم، علت بسیاری از این مشکلات را دخالتهای نابجای نهادهای امنیتی دانست.
آرمندهی: اصلاحات اقتصادی با سرعت رفع فیلتر پیش نمیرود
آرمندهی در بخش پایانی با لحنی طعنهآمیز نوشت: «آیا ضرورتی وجود داشته که در سیاستگذاری بازار سرمایه، مسیر آزمونوخطا از ابتدا طی شود؟ آیا بورس ما نیز مانند نظام بانکی رانتی، میبایست برخلاف تمام منطقها و بنچمارکها عمل کند؟ آیا قرار است اصلاحات اقتصادی نیز با همان سرعت و جدیتی دنبال شود که رفع فیلترینگ شبکههای اجتماعی پیگیری میشود؟»
دیدگاهتان را بنویسید