×
×

مدیرعامل گلرنگ سیستم: گروه صنعتی گلرنگ ۲۴٪ از بازار لجستیک مید مایل ایران را در اختیار دارد

  • کد نوشته: 6955
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۳
  • 0
  • علیرضا کیان‌پور، مدیرعامل شرکت گلرنگ سیستم و معاون فناوری دیجیتال هلدینگ گلرنگ، در سمینار «لجستیک در انقلاب صنعتی چهارم» که ۱۳ آذرماه در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، به بررسی نقش لجستیک هوشمند و چالش‌های آن در ایران پرداخت. وی با اشاره به سه بخش اصلی لجستیک توضیح داد: “فرست مایل” یا “کیلومتر اول” مرحله‌ای […]

    مدیرعامل گلرنگ سیستم: گروه صنعتی گلرنگ ۲۴٪ از بازار لجستیک مید مایل ایران را در اختیار دارد

    علیرضا کیان‌پور، مدیرعامل شرکت گلرنگ سیستم و معاون فناوری دیجیتال هلدینگ گلرنگ، در سمینار «لجستیک در انقلاب صنعتی چهارم» که ۱۳ آذرماه در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، به بررسی نقش لجستیک هوشمند و چالش‌های آن در ایران پرداخت.

    وی با اشاره به سه بخش اصلی لجستیک توضیح داد: “فرست مایل” یا “کیلومتر اول” مرحله‌ای است که مرسوله به پست تحویل داده می‌شود، “مید مایل” یا “کیلومتر وسط” به توزیع مرسوله بین چند فروشنده اختصاص دارد، و “لست مایل” یا “کیلومتر آخر” مربوط به تحویل مرسوله به مصرف‌کننده نهایی است. کیان‌پور تأکید کرد که گروه صنعتی گلرنگ در هر دو بخش مید مایل و لست مایل فعال است و با داشتن ۱۱ شرکت پخش، ۲۴ درصد از بازار لجستیک مید مایل را در اختیار دارد.

    او با اشاره به تجربه والمارت، عنوان کرد که این شرکت، به‌عنوان الگوی افق کوروش، از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۴ توانسته صدرنشینی خود را در لیست ۵۰۰ شرکت برتر جهان (Fortune Global 500 Companies) حفظ کند. در این بازه، آمازون که یک شرکت دیجیتالی محسوب می‌شود، با وجود رشد چشمگیر خود، همچنان در رتبه دوم قرار دارد. کیان‌پور افزود که والمارت با سرمایه‌گذاری گسترده در حوزه دیجیتال و تبدیل شدن به یک شرکت تکنولوژی، توانست این رقابت را مدیریت کند. وی گفت: “امروز والمارت یک شرکت تکنولوژی است که فروشگاه‎‌های زنجیره‌ای تنها یکی از خطوط بیزینس آن است.”

    وی در ادامه به وضعیت خرده‌فروشی در ایران اشاره کرد و اظهار داشت: در کشور ۲۴۰ هزار فروشگاه کوچک و بزرگ و ۱۱ هزار فروشگاه زنجیره‌ای وجود دارد.

    چالش‌های لجستیک هوشمند در ایران

    کیان‌پور به چالش‌های لجستیک هوشمند در ایران اشاره کرد و عواملی نظیر افزایش قیمت سوخت، کمبود نیروی انسانی ماهر، پیچیدگی یکپارچه‌سازی در سمت تامین نسبت به تقاضا، نیاز به یکپارچه‌سازی سامانه‌های ERP، مشکلات و اختلالات اینترنت، مقاومت در برابر تغییر و نبود ذهنیت دیجیتال در میان رهبران کسب‌وکار را از جمله مشکلات کلیدی برشمرد. او همچنین بر لزوم شفافیت و تعامل میان بازیگران اصلی این حوزه تأکید کرد.

    ویژگی‌های رهبران لجستیک

    مدیرعامل گلرنگ سیستم،  توجه و استفاده از داده را به عنوان یکی از  ویژگی‌های رهبران موفق در حوزه لجستیک دانست. وی با اشاره به اهمیت داده در این صنعت، گفت: “در گروه صنعتی گلرنگ حدود ۶۰۰ ترابایت داده از بخش خرده‌فروشی جمع‌آوری کرده‌ایم، اما در حال حاضر تنها ۱۰ ترابایت آن را تحلیل می‌کنیم.”

    بیشتر بخوانید: آشنایی با ویژگی های کلیدی استارتاپ

    در گروه صنعتی گلرنگ، حدود ۶۰۰ ترابایت داده از بخش خرده‌فروشی جمع‌آوری شده است

    وی استفاده از داده را به‌عنوان یکی از ویژگی‌های کلیدی رهبران موفق در لجستیک برشمرد و به اهمیت داده‌محوری در پیشرفت این صنعت اشاره کرد. او با بیان اینکه در گروه صنعتی گلرنگ حدود ۶۰۰ ترابایت داده از بخش خرده‌فروشی جمع‌آوری شده است، افزود: “در حال حاضر تنها ۱۰ ترابایت از این داده‌ها تحلیل می‌شود.” کیان‌پور تأکید کرد که سرمایه‌گذاری در تحلیل داده می‌تواند تحول بزرگی در تصمیم‌گیری‌ها و بهبود عملکرد لجستیک هوشمند در ایران ایجاد کند.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *