×
×

هم‌بنیان‌گذار دیجی‌کالا: فیلترینگ به نفع هیچ‌کس نیست؛ نه مردم، نه کسب‌وکارهای دیجیتال و نه حتی حاکمیت

  • کد نوشته: 6739
  • ۰۵ آذر ۱۴۰۳
  • 0
  • حمید محمدی، هم‌بنیان‌گذار دیجی‌کالا، در واکنش به اظهارات رسول جلیلی، عضو شورای عالی فضای مجازی، که مدعی شده بود فیلترینگ عامل رشد کسب‌وکارها است، با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) اعلام کرد: «فیلترینگ به نفع هیچ‌کس نیست؛ نه مردم، نه کسب‌وکارهای دیجیتال و نه حتی حاکمیت.» او همچنین با انتقاد از اظهارات […]

    هم‌بنیان‌گذار دیجی‌کالا: فیلترینگ به نفع هیچ‌کس نیست؛ نه مردم، نه کسب‌وکارهای دیجیتال و نه حتی حاکمیت

    حمید محمدی، هم‌بنیان‌گذار دیجی‌کالا، در واکنش به اظهارات رسول جلیلی، عضو شورای عالی فضای مجازی، که مدعی شده بود فیلترینگ عامل رشد کسب‌وکارها است، با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) اعلام کرد: «فیلترینگ به نفع هیچ‌کس نیست؛ نه مردم، نه کسب‌وکارهای دیجیتال و نه حتی حاکمیت.»

    او همچنین با انتقاد از اظهارات حامیان فیلترینگ افزود: «کسانی که می‌گویند کسب‌وکارهای ایرانی بدون فیلترینگ نمی‌توانند رشد کنند، نباید به جای کسب‌وکارها تصمیم‌گیری کنند. رفع فیلترینگ یک مطالبه عمومی است و نباید از اعتبار کسب‌وکارها برای توجیه فیلترینگ هزینه شود.»

    محمدی از مدیران ارشد کسب‌وکارهای تجارت الکترونیک درخواست کرد تا شفاف و صادقانه توضیح دهند که آیا فیلترینگ به رشد آن‌ها کمک کرده یا مانعی برای توسعه‌شان بوده است.

    روابط عمومی مسیریاب نشان و محمدجواد شکوری‌مقدم، مدیرعامل صباایده (آپارات و فیلیمو) نیز پیش‌تر در واکنش به اثر مثبت فیلترینگ بر رشد کسب‌وکارهای داخلی، دیدگاه‌های انتقادی خود را مطرح کرده بودند. نشان در بیانیه‌ای اعلام کرد که موفقیت آن نتیجه رقابت سالم و تلاش تیمی بوده و نه محدودیت‌های تحمیلی، و سیاست‌های فیلترینگ را عاملی برای افزایش هزینه کاربران و کاهش اعتماد به خدمات داخلی دانست. شکوری‌مقدم نیز با انتقاد از استفاده آپارات برای توجیه فیلترینگ یوتیوب، بر لزوم ایجاد فضای رقابتی و رفع محدودیت‌ها تأکید کرده بود.

    نشان: دستاوردهای ما نتیجه رقابت است، نه محدودسازی

    نشان نیز در بیانیه‌ای با انتقاد از اظهارات جلیلی، سیاست‌های محدودکننده فضای مجازی را مسبب افزایش هزینه‌های چند هزار میلیارد تومانی برای کاربران و کاهش امنیت موبایل‌ها دانست. جلیلی در یک برنامه تلویزیونی ادعا کرده بود که جایگزینی نشان با ویز نمونه‌ای از موفقیت فیلترینگ است.

    نشان در پاسخ تأکید کرد که این موفقیت نتیجه رقابت سالم و تلاش تیمی بوده، نه حذف رقبا. این شرکت همچنین فیلترینگ را عاملی برای کاهش اعتماد کاربران به خدمات داخلی و مانعی برای ورود به بازارهای بین‌المللی دانست و بر لزوم رقابت آزاد برای رشد پایدار تأکید کرد.

    بیشتر بخوانید: گزارش وضعیت برنامه‌نویسی در ایران: فیلترینگ و کیفیت اینترنت در صدر مشکلات برنامه‌نویسان

    شکوری‌مقدم: آپارات بهانه‌ای برای توجیه فیلترینگ نیست

    محمدجواد شکوری‌مقدم، مدیرعامل صباایده (آپارات و فیلیمو)، نیز به اظهارات جلیلی مبنی بر رضایت مردم از فیلتر یوتیوب به‌دلیل وجود آپارات واکنش نشان داد. او با انتقاد از این ادعا گفت: «عضو شورای عالی فضای مجازی می‌داند که همین حالا ما درگیر پنج پرونده شکایت صداوسیما از آپارات هستیم؟»

    او تصریح کرد: «آپارات نباید چماقی برای توجیه سیاست‌های اشتباه مانند فیلترینگ یوتیوب باشد. بارها گفته‌ایم که فیلترینگ یوتیوب باید برداشته شود.» شکوری‌مقدم بر حق انتخاب کاربران تأکید کرد و گفت: «مردم باید در فضایی رقابتی و آزاد تصمیم بگیرند که از چه پلتفرمی استفاده کنند.»

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *