بررسی ویزای استارتاپی و 6 مسئله کاربردی برای استارتاپ های ایرانی
ویزای استارتاپی
ویزای استارت آپ نوعی ویزا و مجوز ورود و اقامت برای افرادی است که با ایدههای جذاب و استارتاپی خود میخواهند ورد یک کشور وارد شوند. این افراد با ایدههای جذاب خود میتوانند هزینه بسیار کمی را صرف کنند و بر اساس یک روش و شرایط اصولی، کسب و کار خود را در یک کشوری که از نظر اقتصادی برتر است را شروع کنند.
اغلب کشورها برای افراد حرفهای به عنوان یک کارآفرین، زیرساختها و حمایتهایی را فراهم میکنند و هدف آنها این است که مشاغل موجود در کشور خود را افزایش دهند. برای اینکه بدانید استارتاپ ویزا چیست تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
ویزای استارت آپ چیست؟
استارتاپ ویزا یک نوع اقامت مشروط و موقت محسوب میشود که افراد دارای ایده استارتاپی میتوانند از آن بهرهمند شوند و با استفاده از آن، کسب و کار خود را در یک کشور خارجی راه اندازی کنند. با استفاده از این ویزا، فرد متقاضی میتواند در کشورهای برتر و شاخصی که در حوزه اقتصادی مشهور هستند، به توسعه کسب و کار خود بپردازد. البته در این مسیر میتواند امکاناتی که کشور مقصد برای متقاضیان فراهم میکند را نیز در اختیار داشته باشد.
در حالت کلی کشورهایی که ویزای استارتاپ ارائه میدهند، قصد دارند که سرمایه، سود و بهرهوری اقتصادی خود را در سطوح مختلف افزایش دهند. به همین دلیل افرادی که متقاضی دریافت این ویزا هستند و شرایط مورد نظر را دارند، میتوانند از حمایتهای اعتباری و مالی در کشور مقصد بهرهمند شوند و مسیر را برای شروع کسب و کار خود هموار کنند.
شرایط اخذ ویزای استارت آپ چیست؟
استارتاپ ویزا چه شرایطی دارد؟ آیا هر فردی میتواند آن را دریافت کند؟ توجه داشته باشید که برای دریافت ویزای استارت آپ شما باید شرایط خاصی داشته باشید تا بتوانید کسب و کار خود را در یک کشور پیشرفته راهاندازی کنید. برخی از شرایط اصلی اخذ ویزا استارتاپ، عبارت است از:
- تسلط بر زبان انگلیسی در کشورهایی مانند انگلیس و کانادا
- ارائه گواهیعدم سوء پیشینه
- ارائه گواهی تاییدی پزشکی
- موافقت شرکت حامی در کشور مقصد
- برخورداری از تمکن مالی برای اینکه ثابت شود، در زمینه پرداخت هزینهها توانایی کافی دارید
- وجود یک شخص حقوقی در شرکت استارتاپی برای دریافت ویزا
مراحل کلی اخذ ویزای استارت آپ
در صورتی که قصد دریافت ویزای استارت آپ دارید، باید به تعدادی مراحل کلی توجه داشته باشید و بر اساس آن عمل کنید. البته این مراحل برای تمامی کشورها یکسان نیست و ممکن است هنگام دریافت ویزای استارتاپ کشور کانادا مراحل خاصی لازم باشد؛ در حالی که در کشور انگلستان مراحل دیگری را طی کنید. اما در حالت کلی مراحلی برای اخذ ویزای استارت آپ مشترک هستند که عبارت است از:
ارائه ایده استارتاپی
اولین قدم برای اینکه بتوانید استارتاپ ویزا خود در یک کشور بین المللی را دریافت کنید، این است که یک ایده خلاقانه و عملی داشته باشید و بتوانید آن را ارائه دهید. البته باید این نکته را در نظر بگیرید که ایده شما باید یک طرح جامع و اقتصادی باشد. در حالت کلی اصلیترین شرایطی که برای دریافت این ویزا در نظر گرفته شده است، برخورداری از یک ایده خلاقانه است که قابلیت رشد در کشور مقصد را داشته باشد.
انتخاب و موافقت با یک شرکت در کشور مقصد
در مرحله دوم متقاضیانی که قصد راهاندازی یک کسب و کار را در یک کشور خارجی دارند، در ابتدا باید از میان کشورهایی که از طریق اداره مهاجرت کشور مقصد معرفی میشوند، یک شرکت را انتخاب کنند. سپس برای اینکه بتوانند طرح و ایده خود را در کشور مورد نظر به مرحله اجرا برسانند، باید با آنها توافق کنند. پس از اینکه توافق بین شرکت مورد نظر و فرد متقاضی صورت گرفت، تاییدیه از این شرکت برای اخذ ویزا صادر میشود که هنگام دریافت ویزا باید آن را ارائه دهید
اخذ تاییدیه اولیه
بعد از موافقت با شرکت، درخواست استارتاپ ویزا توسط فرد متقاضی ارائه شده و تمامی مدارک لازم برای دریافت ویزا را جمع آوری میکنند. در صورتی که بعد از بررسی مدارک صلاحیت دریافت ویزا در شخص متقاضی دیده شود، تاییدیه اولیه برای او صادر خواهد شد.
ارائه درخواست دریافت ویزا استارتاپ
در آخرین مرحله پس از اینکه تاییدیه اولیه را دریافت کردید، باید درخواستی را برای دریافت ویزا استارتاپ ثبت کنید. در این شرایط متقاضی یک اقامت موقت میگیرد و به مدت زمان ۱۲ تا ۱۴ ماه میتواند در کشور مقصد اقامت داشته باشد. پس از اینکه طرح اقتصادی فرد استارتاپ پیشرفت کرد، میتواند مدت زمان اقامت خود در کشور مقصد را تمدید کند.
هزینه اخذ ویزای استارت آپ قدر است؟
دریافت ویزای استارتاپ و اقامت در کشور مقصد برای راهاندازی یک کسب و کار، بدون هزینه نیست و شما باید هزینههای کلی را در این زمینه پرداخت کنید. البته توجه داشته باشید که هزینههای راهاندازی کسب و کار در یک کشور خارجه فقط محدود به این موارد نمیشود و شما باید برای ادامه زندگی خود در یک کشور هزینههای بیشتری را پرداخت کنید. اما برخی از مهمترین هزینههایی که مربوط به اخذ ویزای استارت آپ هستند، عبارت است از:
- هزینه ترجمه مدارک
- هزینه گواهی پزشکی
- هزینه بهینهسازی ایده استارتاپ
- هزینه جانبی خدماتی مانند ثبت شرکت دریافت ویزا
- هزینه انگشت نگاری
- هزینه طرح کسب و کار
- هزینه مربوط به شرکت مهاجرتی برای دریافت اقامت
برترین کشورهای ارائه دهنده استارتاپ ویزا
امروزه کشورهای مطرح بسیار زیادی در سراسر دنیا استارتاپ ویزا را برای متقاضیان خارج از کشور خود صادر میکنند؛ زیرا منافع بسیار زیادی از این ویزا نصیب این شرکتها میشود. به همین دلیل باعث شده است که سرمایهگذاران خارجی تشویق شوند که ویزای استارتاپ خود را در این کشورها دریافت کنند.
با توجه به سود و منافع بسیار زیادی که این ویزا برای کشور مقصد دارد، اقامت و شهروندی را به افراد متقاضی اعطا میکند تا بتوانند ایدههای اقتصادی خود را برای رشد پیشرفت کشور آنها ارائه دهند. برخی از برترین کشورهای ارائه دهنده ویزا استارتاپ، عبارت است از:
- انگلیس
- کانادا
- آمریکا
- فرانسه
- آلمان
- دانمارک
- هلند
- پرتغال
- ایرلند
منافع کشورهای ارائه دهنده ویزای استارت آپ در چیست؟
در کشورهای برتر بینالمللی که از نظر شرایط صنعتی و اقتصادی پیشرفته هستند، ارائه ویزای استارتاپ میتواند آینده روشنی برای کشور فراهم کند و بسترهای مناسب برای پیشرفت فراهم میشود. در حالت کلی یکی از دلایلی که کشورهای بین المللی ویزای استارتاپ ارائه میدهند، این است که به سود و سرمایه بالا از طریق کسب و کارهای نوین برسند؛ زیرا این فرایند از نظر اقتصادی برای کشورهای مطرح دنیا بسیار سودآور است.
کشورهای ارائه دهنده استارتاپ ویزا منافع بسیار زیادی در این زمینه دریافت میکنند که یکی از اصلیترین منافع، ارتقا بهبود سطح نظام مالیاتی کشور است. همچنین ارائه این ویزا به متقاضیان موجب میشود که افراد متقاضی همراه با خانواده خود به این کشور مهاجرت کنند. همچنین ارائه ویزای استارتاپ باعث میشود کشور مقصد منافع دولتی و خصوصی را برای این فرایند بپردازد که در نتیجه روی توسعه سطح اقتصادی کشورها تاثیر بسیار زیادی دارد.
تفاوت ویزای استارت آپ با ویزای کارآفرینی در چیست؟
ویزای استارتاپ و کارآفرینی یکی نیستند و میان آن دو تفاوتهایی وجود دارد. در موارد زیر به بررسی اصلیترین تفاوتهای این دو ویزا میپردازیم:
- اصلیترین تفاوت بین ویزای استارتاپ و ویزای کارآفرینی، مربوط به این است که هر کدام از این ویزاها برای افراد مختلفی در نظر گرفته میشوند و ارائه هر یک از این ویزاها با توجه به نیاز و شرایط فرد متقاضی صورت میگیرد.
- ویزای کارآفرین برای افرادی صادر میشود که قصد دارند کسب و کار گستردهای را در کشورهای دیگر راه اندازی کنند. در مقابل ویزای استارتاپ برای افراد متقاضی در نظر گرفته میشود که فقط یک ایده استارتاپی دارند و میخواهند در یک کشور مقصد کسب و کار خود را راه اندازی کنند.
- یکی از تفاوتهای دیگری که بین این دو نوع ویزا وجود دارد، مدت زمان اعتبار هر کدام از ویزاها است. ویزای استارت آپ دو سال مدت اعتبار دارد؛ در حالی که مدت اعتبار ویزای کارآفرینی سهساله است.
- توجه داشته باشید که شرایط مالی مورد نیاز برای دریافت هر یک از این ویزاها نیز با یکدیگر فرق دارند. برای فرد متقاضی که قصد دارد یک کسب و کار کوچک را در کشور مقصد راه اندازی کند و شرایط مالی چندان بالایی ندارد، استارت آپ ویزا بهترین گزینه است. اما اگر فردی قصد دارد کسب و کار گستردهای را در کشور مقصد راهاندازی کند و منابع کافی در اختیار دارد، به او ویزای کارآفرینی را پیشنهاد میدهیم.
سخن پایانی
استارتاپ ویزا نوعی ابزار مهاجرتی برای استارتاپها است که فرصتی مناسب را برای راهاندازی کسب و کار جدید در یک کشور برتر بین المللی فراهم میکند. این ویزا بر اساس شرایط مهاجرتی خاص و امکانات متنوعی که در کشور مقصد فراهم میشود، به کارآفرینان اجازه میدهد که ایدههای خلاق خود را برای پیشرفت اقتصادی کشورهای خارج ارائه دهند.
به همین دلیل استفاده از ویزای استارتاپ میتواند فرصتهایی را برای راهاندازی کسب و کار در برترین کشورهای جهان فراهم کند؛ همچنین موجب ایجاد ارتباط بین المللی میشود.
علاوه بر این ارائه ویزای استارتاپ برای کشور مقصد نیز مزیتهای بسیار زیادی دارد و میتواند از منافع و سود آن بهرهمند شود. در صورتی که قصد دریافت این ویزا را دارید، در ابتدا باید ایدهای خلاق را ارائه دهید و با داشتن شرایط میتوانید مراحل کلی را طی کنید. در نهایت موفق به دریافت این ویزا در کشور مقصد شوید.