کارآفرین سریالی کیست؟| معروف ترین کارآفرین سریالی ایرانی و خارجی
کارآفرین سریالی ایدههای بروز و منحصربهفردی را ارائه میدهند و در نهایت شغل و حرفه خود را مطابق با همین ایدههای جدید شروع میکنند. آنها امنیت داشتن یک کسب کار با درآمد ثابت را معمولاً کنار میگذارند، تمامی ریسکها را به جان میخرند و سعی خود را میکنند تا بهترین نتایج را به دست بیاورند. کارآفرینان سریالی تمامی این ریسکها و چالشها و خطرها را بهطورکلی میپذیرد.
هنگامی که یک کسبوکار خاص راهاندازی شود، آنها اداره کارها را به فردی واگذار میکنند و به تمرکز روی سرمایهگذاریهای دیگر خود میپردازند؛ حتی امکان دارد که مشاغل قبلی خود را نیز بفروشند. این افراد معمولاً منافع بسیار زیادی را هنگام فروش شرکت با امتیازهای بالا کسب میکند.
کارآفرینی
کارآفرینی به مجموعه اقدامات و فرایندهایی گفته میشود که یک فرد و یا عدهای از افراد برای تأسیس و راهاندازی یک شغل، بر اساس افکار و ایدههایی که در ذهن دارند، انجام میدهند.
در رابطه با کارآفرینی، افراد باید رفتاری نوآور و خلاقانه داشته باشند تا بتوانند در عرصه جهانی پیشرفت کنند و به کسب موفقیت برسند. مدیرانی که در کسبوکار خود هوش هیجانی بالاتری دارند، در مقایسه با رقبای خود موفقتر عمل میکنند.
امروزه تجارت و شرایط اقتصادی به صورتی است که شرکتهای بزرگ و کوچک برای پیشرفت در این مسیر، به کارآفرینهای نوآور و خلاق نیاز دارند. به طور کلی، در تعریف کارآفرین سریالی میتوان این طور بیان کرد که انتخاب و گام برداشتن در مسیر مناسب، یکی از اقدامات بسیار مهمی است که هر سازمانی میتواند انجام دهد.
انواع کارآفرینی
کارآفرینی دارای ۴ نوع مختلف (مستقل، سازمانی، فرهنگی و اجتماعی) است که هر یک از آنها تعریف به خصوصی دارند و بهصورت زیر هستند:
1. کارآفرینی مستقل
این نوع کارآفرینی خود میتواند به دو صورت گروهی و یا فردی باشد. هدف اصلی از این نوع کارآفرینی شناخت و یافتن نیازها و خلأها و در نهایت ایجاد مشاغل خلاقانه و نوآورانه است. لازم به ذکر است که این نوع کسبوکارها دارای ریسک بالا و خطرپذیری بیشتری هستند.
این دسته از افراد از ایدههای جدید و متفکرانه بهره میبرند تا بتوانند یک نیاز مخفی را برطرف سازند و منافع شخصی خود را نیز به دست آورند. در این روش افراد بهصورت مستقل کار میکنند و از حمایت هیچکسی برخوردار نیستند.
2. کارآفرینی سازمانی
کارآفرین سازمانی یکی دیگر از انواع کارآفرینیها بهحساب میآید که مدیران در آن با تغییرات نیازهای مشتریان و تغییرات بازار به بازدهی بیشتر خدمات و محصولات خود میپردازند. این مدل کارآفرینی بهطورمعمول برای افزایش رشد سازمان و افزایش سهم بازار انجام میشود. در این مدل کارآفرینی برخلاف کارآفرینی مستقل، بازاریابی اهمیت بیشتری دارد.
3. کارآفرینی اجتماعی
در این نوع کارآفرینی، خدمات خلاقانه و جدید در راستای مشکلات و آسیبهای اجتماعی ارائه میشود. کارآفرینی اجتماعی بهطور معمول بیشتر از طرف افراد نیکوکار و خیر برای کاهش مشکلات و آسیبهای اجتماعی صورت میگیرد؛ مانند برطرف کردن مشکلات ترافیک در شهرهای بزرگ، مشکلات زیست محیطی و… .
کارآفرینان اجتماعی به طور معمول افرادی هستند که کمک به جامعه و انگیزههای اجتماعی برای آنها خیلی مهمتر از درآمد بالا و رسیدن به سود زیاد است. آنها میتوانند مشارکتها و پشتوانههای اجتماعی دولتها و حتی افراد را نیز داشته باشند.
4. کارآفرینی فرهنگی
کارآفرینی فرهنگی یکی دیگر از انواع کارآفرینیها محسوب میشود که در آن انجام امور کارآفرینی با هدف احیا و ترویج آثار فرهنگی توسط افراد هنرمند صورت میگیرد. بیشتر هدف این نوع کارآفرینی، توسعه هنر و فرهنگ است.
در این بخش از معرفی کارآفرین سریالی باید بیان کنیم که کارآفرینی بر اساس نوع کسبوکار نیز به دو نوع زیر تقسیم میشود:
کارآفرینی تجاری
در این نوع کارآفرینی افراد محصولات تولید شده را از تولیدکنندگان دریافت میکنند و آنها را بهصورت مستقیم به فروش میرسانند و یا اینکه از طریق یک نمایندگی آنها را میفروشند. البته برخی از افراد معتقدند که این فعالیت در واقع یک نوع واسطهگری است نه کارآفرینی.
کارآفرینی بر اساس تولید
در این نوع کارآفرینی یک محصول مطابق با سطح نیاز و خواستههای بازار شناسایی و در نهایت تولید میشود. در آخر نیز کسبوکار و شغل خود را با هدف همین تأمین نیازهای بازار تأسیس میکند.
کارآفرینی سریالی کیست؟
اگر بخواهیم یک تعریف کوتاه و کلی از کارآفرین سریالی داشته باشیم، باید بیان کنیم که کارآفرینهای سریالی در واقع اشخاصی هستند که چندین کسبوکار مختلف را طی یک بازه زمانی کوتاه شروع میکنند. کارآفرینان سریالی افرادی علاقهمند به کسبوکار محسوب میشوند که به طور کلی در هر زمان به دنبال ایدههای جذاب و جدید هستند و با اشتیاق بسیار زیاد روی آنها کار میکنند.
کارآفرینان سریالی بهعنوان پدیدهای اجتماعی شناخته میشوند. افراد تجاری بسیار معروف مانند Elon Musk و Steve Jobs از جمله کارآفرینان سریالی به شمار میآیند.
با این حساب، اگر مهارتهای رهبری به صورتی نباشند که بتوان امور روزانه را به طور درست به افراد دیگر واگذار کرد و یا اینکه هیچگونه سیستم تعادل و کنترلی نداشته باشد، مشکلاتی نیز در کارآفرینی سریالی به وجود خواهد آمد. علاوه بر این مورد ممکن است که افراد حواسپرت تمرکز خود را از دست دهند و یا افراد علاقهمند نیز به افرادی غیرمنظم تبدیل شوند.
در این صورت کسبوکار با شکست مواجه خواهد شد؛ چراکه لازم است در هر یک از مراحل توسعه کسبوکار، توجه لازم وجود داشته باشد.
نمونه کارآفرین سریالی در ایران و جهان
همانطور که پیشتر نیز بیان کردیم، کارآفرینهای سریالی بسیار متعددی در سراسر دنیا وجود دارند که هر یک از آنها شخصیت خاص و برجستهای دارند. برخی از این افراد سرشناس عبارتند از:
بیشتر بخوانید: کسب جواز کسبوکار، سنگ دیگری جلوی پای کارآفرینان
دکتر شمسالدین یوسفیان
آقای یوسفیان بهترین و شناخته شدهترین کارآفرین سریالی در ایران محسوب میشوند. ایشان فعالیت خود را از سالهای قبل شروع کردهاند و توانستهاند موفقیتهای بسیار عظیم و بزرگی را به دست بیاورند و بهعنوان یکی از برترین کارآفرینهای سریالی ایران شناخته شوند.
آقای یوسفیان هماکنون در زمینه مدیریت ۸ استارتاپ فعالیت دارد و در مسیر زندگی خود موفقیتهای چشمگیری را کسب کرده است. او در حال حاضر نیز به دنبال راه اندازه ایدههای دیگر در قالب کسبوکارهای اینترنتی است.
ریچارد برانسون
این فرد تنها به دلیل مهارت و توانایی ریسکپذیری خود توانست موفق شود. او یک نویسنده، تاجر و سرمایهدار موفق بریتانیایی است. برانسون در جوانی تصمیم گرفت که کسبوکاری را شروع کند و در سال 1970 این کسبوکار را با عنوان ثبت سفارشات پستی ویرجین رکوردز راهاندازی کرد.
پس از گذشت چند سال ریچاردبرانسون در تجارت خود موفق شد و سرمایهگذاری خود را در حوزههای دیگر هتلها، خدمات اینترنتی، گردشگری، بهداشت و درمان انجام داد.
سخن نهایی
در فرایند کارآفرینی، افراد باید کاملاً خالق و با استعداد باشند تا بتوانند در این زمینه پیشرفت کنند و به موفقیتهای زیاد دست یابند. تعریف کارآفرینی این چنین بیان میکند که با قدم برداشتن در مسیر مناسب، میتوان موفق شود. این همان چیزی است که هر سازمانی باید انجام دهد. کارآفرین سریالی افرادی هستند که با افکار نوآور و روشهای سودمند به حل مشکلات میپردازند.
اکثر کارآفرینان به دنبال ایجاد کسبوکار و رسیدن به سود نیستند و به طور معمول بیشتر به دنبال بهبود شرایط اقتصادی مردم و برطرف کردن مشکلات آنها هستند. اگر پرسشی در رابطه با این نوع کارآفرینی دارید، با کارشناسان ایرانیان استارتاپ تماس بگیرید تا اطلاعات بیشتری را در اختیارتان قرار دهند.