» آموزش » بیمه فریلنسری چه مزایایی دارد؟+معرفی انواع بیمه فریلنسری
بیمه فریلنسری
آموزش

بیمه فریلنسری چه مزایایی دارد؟+معرفی انواع بیمه فریلنسری

شهریور 19, 1403 30

بیمه فریلنسری

در حال حاضر و با ظهور گسترده اپلیکیشن‌هایی مانند اینستاگرام و وب‌سایت‌های فریلنسری، بحث بیمه فریلنسری بسیار داغ شده است. در استخدام عادی افراد، بیمه از وظایف مهم کارفرما در مقابل کارگران محسوب می‌شود؛ اما فریلنسرها در حوزه کاری خود کارفرما هستند و مواردی مانند بیمه برای آن‌ها صدق نمی‌کند.

به دلیل اینکه در فریلنسری، شخص کارفرمای مشخصی ندارد، خود فریلنسر باید به دنبال بیمه باشد. یک فرد فریلنسر آزادی شغلی و استقلال بیشتری نسبت به کارمندها دارد، اما این‌طور مشاغل معایبی نیز دارند که یکی از آن‌ها نبود بیمه خود اشتغالی است.

البته برای این مشکل راه‌حلی وجود دارد. برای اینکه نگرانی بابت این مسئله نداشته باشید، در ادامه این مقاله ایرانیان استارتاپ به توضیح انواع بیمه و شرایط آن می‌پردازیم.

بیمه فریلنسری

 انواع بیمه برای فریلنسرها

هر فردی که در مشاغل آزاد فعالیت می‌کند، تحت هر شرایطی به بیمه نیاز دارد و بیمه یکی از بهترین پلن‌هایی است که می‌توانید برای آینده داشته باشید. پس با توجه به اینکه فریلنسرها مستقیماً بیمه نمی‌شوند باید خودتان برای بیمه اقدام کنید و به دنبال شناخت انواع بیمه فریلنسری یا به عبارتی بیمه خود اشتغالی باشید. در ادامه مطلب به بررسی انواع مختلف بیمه‌های دولتی و خصوصی مناسب فریلنسرها می‌پردازیم.

 بیمه اختیاری تأمین اجتماعی

هدف اصلی سازمان تأمین اجتماعی بیمه کردن کارگران و کارمندانی است که در شرکت‌های خصوصی و یا دولتی مشغول به کار هستند و نیاز به بیمه دارند. اگر فریلنسر هستید می‌توانید برای دریافت این بیمه به یکی از شعب سازمان تأمین اجتماعی مراجعه کنید و برای انعقاد بیمه اختیاری درخواست دهید. شما باید حق این بیمه اختیاری را در زمانی که تعیین شده است، مستقیماً خودتان بپردازید. این بیمه برای شخص به‌صورت درصدی از حداقل دستمزد کارگران در هر سال محاسبه می‌شود.

طبق شرایط و ضوابط سازمان تأمین اجتماعی افراد در شرایط خاصی بازنشسته می‌شوند و به‌صورت مادام‌العمر حقوق دریافت می‌کنند. حداقل سن بازنشستگی درج شده در قوانین سازمان تأمین اجتماعی برای آقایان ۶۰ سال و برای خانم‌ها ۵۵ سال قید شده است.

تعهدات این بیمه به بیمه شدگان نسبتاً مطلوب است و شامل پرداخت بخشی از هزینه‌های درمان و خدمات پزشکی زمان بروز حوادث، ابتلا به برخی بیماری‌ها، بارداری مستمری‌های مربوط به بازنشستگی، از کارافتادگی و بازماندگان و همچنین هزینه‌های کفن‌ودفن می‌شود.

بیمه اختیاری تامین اجتماعی برای فریلنسرها

 بیمه عمر و تأمین آتیه یا بازنشستگی

یکی دیگر از بیمه‌های مناسب برای فریلنسرها، بیمه عمر است که با پرداخت حق بیمه می‌توانید بعد از ۱۵ سال بازنشسته شوید. این بیمه برای هر بازه سنی مناسب است و حتی شما می‌توانید پس از 15 سال اقدام به بازنشستگی و دریافت حقوق کنید. یکی از ویژگی‌های مثبت این سازمان بیمه، این است که می‌توانید بر اساس درآمد و توانایی مالی خودتان حق پرداخت بیمه را تعیین کنید که این میزان می‌تواند از ۱۰۰ هزار تومان تا ۱ میلیون متغیر باشد.

شما می‌توانید پس از پرداخت یک سال حق بیمه از سازمان بیمه عمر درخواست وام کنید. با داشتن این نوع از بیمه فریلنسری شما می‌توانید در هر سال که مایل باشید، باز خرید بیمه خود را انجام دهید. در واقع شما به هر دلیلی که توان پرداخت حق بیمه را نداشته باشید، قرارداد را با بیمه به اتمام می‌رسانید و شرکت بیمه موظف است حق بیمه را به همراه سود به شما برگرداند.

بیمه عمر شامل مالیات نمی‌شود و این مزیت بسیار خوبی برای افرادی است که تمایل به سرمایه‌گذاری در مبالغ بالا را دارند. همچنین بیمه عمر با تورم هماهنگی دارد و افزایش حق بیمه آن با درصدی بیشتر از درصد افزایش سرمایه فوت شده است.

 بیمه سلامت

بیمه سلامت جزء بیمه‌هایی با حق بیمه کم و مناسب دهک کم درآمد جامعه محسوب می‌شود. شما می‌توانید به‌راحتی و با ثبت‌نام اینترنتی تحت پوشش این بیمه قرار بگیرید. بیمه سلامت مخصوص آن دسته از افرادی است که مشمول هیچ بیمه درمانی نمی‌شوند؛ بنابراین اگر خود اشتغال یا فریلنسر هستید؛ اما شرایط هیچ یک از بیمه‌های دیگر را ندارید، می‌توانید به سراغ بیمه سلامت بروید.

از معایب بیمه سلامت این است که سابقه بیمه‌ای محسوب نمی‌شود و حقوق بازنشستگی ندارد، بنابراین فقط بخشی از هزینه‌های درمان را در مراکز دولتی شامل می‌شود و مزیت دیگری ندارد. در گذشته امکان بهره‌مندی از مزایای درمانی بیمه سلامت به صورت رایگان وجود داشت، اما در حال حاضر شما باید برای تکمیل بیمه خود، هرسال مبلغی را به‌عنوان حق بیمه بپردازید.

بیمه سلامت برای فریلنسرها+بیمه فریلنسری

 نحوه تهیه بیمه فریلنسری برای فریلنسرها

ثبت‌نام بیمه تأمین اجتماعی خویش‌فرما به‌صورت اینترنتی انجام می‌شود. برای ثبت‌نام ابتدا به سامانه الکترونیکی سازمان تأمین اجتماعی مراجعه کنید و طبق مراحل زیر پیش بروید تا ثبت‌نام شما با موفقیت انجام شود.

با ورود به این سامانه در بخش بیمه‌شدگان و سپس قسمت بیمه‌شدگان خاص مراجعه کنید. در این قسمت گزینه‌هایی مانند «انعقاد قرارداد بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد» و «انعقاد قرارداد بیمه اختیاری» قابل مشاهده هستند.

با انتخاب هر کدام از این بخش‌ها می‌توانید شرایط و ضوابط دریافت آن نوع از بیمه را مشاهده کنید. پس از مطالعه این ضوابط، اطلاعات فردی خود مانند شماره بیمه، نام و نام خانوادگی، نشانی محل سکونت و شماره تماس را وارد و تأیید کنید. اگر شماره بیمه ندارید، باید گزینه نام‌نویسی را انتخاب کنید تا مراحل دریافت شماره بیمه برای شما نمایش داده شود.

مرحله بعدی بارگذاری عکس پرسنلی خود در سایت ثبت‌نام بیمه خویش فرمای تأمین اجتماعی است. اگر کارت ملی هوشمند داشته باشید، نیازی به بارگذاری تصویر خود ندارید. در این صورت شماره ‌سریال پشت کارت ملی را وارد کنید تا تصویر کارت ملی ثبت شود.

پس از تائید اطلاعاتی که وارد کرده‌اید، شرایط شما برای استفاده از این نوع بیمه بررسی می‌شود و مبلغی که ماهیانه باید پرداخت کنید، تعیین می‌شود.

پس از آن شما دو ماه فرصت دارید تا برای انجام معاینات پزشکی به مرکز معاینه پزشکی سازمان تأمین اجتماعی مراجعه کنید. در انتهای ثبت‌نام گزینه پرداخت حق بیمه را انتخاب کرده تا پیامک اطلاعات قرارداد بیمه فریلنسری یا خود اشتغالی برای شما ارسال شود.

 قیمت بیمه فریلنسری چقدر است؟

سازمان تأمین اجتماعی با هدف بیمه کردن کارگران و کارمندهای شرکت‌های دولتی و خصوصی ایجاد شده است. در واقع شرایط این سازمان برای افرادی که کارفرما ندارند و خود اشتغال هستند، متفاوت است. طبق قوانین، ۳۰ درصد حقوق کارمند بابت حق بیمه باید پرداخت شود که ۲۳ درصد آن بر عهده کارفرما است؛ اما حق بیمه فریلنسرها توسط خودشان پرداخت می‌شود.

حق بیمه پرداختی در سال ۱۴۰۳، ۲۶ درصد از مبلغ قرارداد منعقد شده بین سازمان تأمین اجتماعی و متقاضی آن است. مبلغ بیمه در شش ماهه اول سال برابر با ۱ میلیون و ۴۸۰ تومان است. گزینه دیگر بیمه عمر است که نرخ این بیمه مطابق با فاکتورهایی مانند جدول مرگ‌ومیر و مقدار سود (تضمینی و مشارکتی) در بیمه عمر تعیین می‌شود.

نرخ بیمه سلامت نیز مطابق با دهک‌های مختلف تعیین می‌شود. ثبت‌نام دهک یک تا سه رایگان است و دهک ۴ با پرداخت ۱۰% از حق بیمه مصوب و دهک‌های ۵ و ۶ با پرداخت ۲۵% از حق بیمه مصوب، در بخش بیمه سلامت همگانی تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

ثبت‌نام دفترچه بیمه سلامت، برای دهک‌های 7 و ۸ با پرداخت ۵۰% از حق بیمه مصوب در بخش بیمه ایرانیان و دهک‌های ۹ و ۱۰ با پرداخت ۱۰۰% از حق بیمه مصوب در بخش بیمه ایرانیان، قادر به دریافت دفترچه بیمه سلامت خواهند بود.

بیمه فریلنسری چه مزایایی دارد؟+معرفی انواع بیمه فریلنسری

 سخن پایانی

اگر به‌عنوان یک فریلنسر فعالیت می‌کنید، بهتر است به فکر آینده خود باشید و اطلاعاتی را درباره بیمه‌هایی که می‌توانید انجام دهید، به دست آورید. با مقایسه بیمه‌هایی که به عنوان بیمه فریلنسری معرفی کردیم، بیمه عمر گزینه مناسب‌تری به نظر می‌رسد بیمه عمر مزایای بازنشستگی را با نرخ کمتری از دیگر بیمه‌ها و پس از ۱۵ سال برای شما فراهم می‌کند. البته این نکته نیز حائز اهمیت است که هر کس می‌تواند با توجه به شرایط خاص مالی، کاری و سن و نوع شغل خود بیمه مدنظر خود را انتخاب کند و از مزایای آن بهره‌مند شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×